Door Miranda Anderson

Nico neemt vandaag officieel afscheid als voorzitter van de Stichting bewust Zijn in Zutphen. Alle aanwezigen zijn het er over eens dat Nico veel gedaan heeft voor de stichting. Vanwege zijn gezondheid moet Nico zijn grenzen gaan bewaken en een stap terug doen. Hij blijft bij bZiZ betrokken als adviseur.
 
Nico’s droom is een eigen pand te realiseren voor bewust Zijn in Zutphen waar mensen vanuit hun diverse kwaliteiten kunnen werken. We kunnen professies delen en als het ware uit onze ivoren torentjes komen om elkaar te ontmoeten bij een kopje koffie. Samen kunnen we zichtbaar worden en zo meer professionaliteit uitstralen naar buiten.
Nico Vlaar
Er zijn inmiddels verschillende panden langs gekomen waar bZiZ mogelijk in kan werken. Er wordt nu gekeken naar het gebouw van de ING bank bij het station. Belangrijk is wel dat we de voordeur met de bank kunnen delen. Nico’s hart gaat momenteel echter uit naar het ROC gebouw. 
 
Er zijn nog veel vraagtekens over de uiteindelijke locatie, maar de intentie is dat een bZiZ-gebouw er zal komen. Projectontwikkelaar De Bouweenheid uit Utrecht wil graag meewerken aan het pand voor bZiZ. Zij werken vanuit de thema’s Gezond en Groen en werken samen met adviseurs als Willem Glaudemans, econoom/astroloog en energetisch adviseur.
 
Nico doet een oproep om onze krachten te bundelen en de kar in beweging te houden die Nico zo lang getrokken heeft. Wie zich geroepen voelt om dit initiatief mee door te dragen, kan dit laten weten aan het secretariaat AT bewustzijninzutphen DOT nl. (secretariaat AT bewustzijninzutphen DOT nl)
 
Met  Wellesteyn heeft bZIZ nauw contact omdat zij Zutphen tot een 'proeftuin' van dit idee willen maken en dit voor ons netwerk interessant is. De Derde Fase heeft plannen voor het realiseren van een drietal zalen die te huur zijn.