In de serie Een harmonische & respectvolle wereld:  de bouwstenen; de Universele Wetten en de Heilige Geometrie gaf Els de Greef  28-10-2010 een lezing met als onderwerp

“Ik zie wat ik hoor: de Geometrie van het geluid”

Met een heldere presentatie gaf zij ons eerst een theoretisch inzicht: hoe van oudsher muziek/klank al erkend werd als basis van alle leven. De bijbel spreekt van “geluid” bij de schepping. Reeds in de Atlantische en oud-Egyptische cultuur gebruikte men geluid, licht en geometrie voor heling. “Muziek raakt je direct inje ziel”. Ook de OM-klank is als oerklank reeds eeuwen bekend in de Indiase en Tibetaanse cultuur om zijn helende kracht.

In de Universele Wetten benoemt de Wet van Trilling dat ieder geluid, voorwerp, iedere gedachte zijn eigen unieke trillingsfrequentie heeft. Daaruit volgt de Wet van Aantrekking, de Wet van aandacht en de Wet van Ritme. Met een stukje uit de film The Weeping Camel laat Els zien hoe ook bij dieren klank, ritme en aandacht genezing brengt.

Diverse onderzoekers komen aan bod in korte stukjes film. Bekend is Emoto, die ontdekte dat je boodschappen kunt meegeven aan het water, door woorden op het flesje te plakken en die 24 u te laten zitten. Opvallend resultaat van zijn onderzoek was, dat  alle woorden, die “dank je wel” uitdrukken, in welke taal dan ook, hetzelfde harmonische kristal geven, een teken dat wij één zijn met de vibraties van het Universum. Met andere woorden: let op je woorden EN je intenties! Emoto: “intentie, vibratie, geheugen bepalen de vorm van de waterkristallen.” Ons lichaam bestaat voor 70% uit water, dus welke boodschappen over onszelf geven wij ons lichaam mee????

Ziekte is een verstoring van de frequentie-huishouding. Met soundhealing kun je dit zieke orgaan weer in zijn oorspronkelijke frequentie brengen. Mantra-zingen is een vorm van soundhealing. Een yantra is een geometrische figuur van een klank die wordt gezongen en heeft door er naar te kijken ook een genezende werking. Wat je hoort, werkt in op de rechter hersenhelft, wat je ziet op de linker en bovendien wordt dan de thymus, waar ons immuunsysteem zetelt, ook geactiveerd.

Klankschalen en stemvorken, (die dan wel een speciale frequentie moeten hebben) werken ook helend.

En dan is er nog de menselijke stem, die boventonen kan maken. Zingen met de heilige kracht van klinkers en vertaalde geometrie. Vogels en dieren in de natuur geven met hun boventoon-klanken ons dat rustige gevoel in het bos. Els liet ons zien hoe harmonisch het gebrul van een leeuw is,en het kraaien van een haan! Prachtig!

De lezing werd afgesloten met een kort klankconcert met klankschalen en met tonen met de menselijke stem om de werking van klank in het lichaam te kunnen ervaren.

Een zeer geslaagde en verrijkende avond  die 18 november gevolgd wordt door de presentatie “de taal van het Licht waarin Richard van Rijswijk ons laat zien en ervaren  wat het zien van Heilige Geometrie voor ons kan  betekenen