Korte terugblik op de lezing van Han van Straaten op 4 november jl.

Na een reis van 3 uur vanuit Zeeland waar Han woont, begon hij met een powerpoint presentatie over hoe het er op dit moment, astrologische en financieel gezien, voor staat. De Amerikaanse Fed had de dag ervoor net 600 miljard dollar via het opkopen van staatsobligaties in de Amerikaanse economie gepompt; Han zag dit als een wanhoopsdaad, omdat de Amerikaanse burger door deze actie hopelijk wat meer uit gaat geven. Het is tekenend voor deze tijd: onzekerheid en gebrek aan vertrouwen voeren de boventoon.
Ook liet Han ons aan de hand van belangrijke planeten zoals Pluto, Saturnus en Mercurius zien dat de constellatie dezelfde is als in de crisisjaren rond 1930, waar uiteindelijk de 2e Wereldoorlog uit voortvloeide; we staan weer voor een test om te zien hoe wij daar als mensheid mee omgaan. In deze tijd gaat het om essentiele keuzes : graven we ons nog meer in in oude oplossingen die aantoonbaar niet meer werken of kiezen we voor een nieuwe aanpak waarbij we handelen uit liefde en respect voor elkaar en de aarde.
Na de pauze kon het publiek reageren. Dat werd door verschillende mensen aangegrepen, waardoor er af en toe een levendige discussie ontstond. Op een gegeven moment mompelde Han: ‘Wat een bewustzijn is hier aanwezig…’ Tja, hij gaf een lezing in Zutphen tenslotte!